Crema de zahar ars

de mikidaniro in Dulciuri, 21 Mai 2016 | 4003 vizualizari

 

Bine v-am regasit!

 

INGREDIENTE

  • 8-10 oua ( 8 mari sau 10 mici)
  • 1 litru de lapte
  • 450g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 lingurite esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Pasul 1: Intr-un vas inalt si incapator se pun 250g de zahar, cca 50 ml apa, se pun pe aragaz la foc mediu si se lasa pana se caramelizeaza. Cand este gata rasuciti vasul usor pentru a tapeta peretii cu zaharul caramelizat.

ATENTIE!!!! CAND ESTE FIERBINTE, ZAHARUL CARAMELIZAT, ESTE MAI PERICULOS DECAT ULEIUL!!!

Apa ajuta zaharul sa nu se arda si sa se caramelizeze frumos.

Pasul 2: Mixam bine ouale cu restul de zahar si zaharul vanilat, apoi turnam laptele caldut amestecat cu esentele.

Pasul 3: Turnam compozitia obtinuta in vasul cu zahar caramelizat si lasat 5 min sa se raceasca, apoi punem totul intr-o tava mai inalta cu apa si bagam in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru o ora sau pana este rumenita frumos pe deasupra. Cand este gata inchidem cuptorul si lasam crema sa se raceasca in cuptor, apoi o dam la frigider pentru minim 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars