Crap la cuptor

de mihaelar63 in Crap / Caras, 3 Dec 2018 | 12537 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sylvia https://www.bucataras.ro/retete/pastrav-la-cuptor-72724.html, careia ii multumesc. Nu stiu ce s-a intamplat in cuptor cu otetul balsamic deasupra, dar rezultatul a fost de exceptie.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg crap [o jumatate ]
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 20 rosii cherry foarte mici [ congelate ]
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri otet balsamic
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita rasa ierburi de Provence
  • 1 lingurita rasa Harissa- pasta arabeasca de ardei iute cu usturoi
  • piper negru cu coaja de lamaie -macinate
  • sare de Himalaya
  • busuioc verde pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor:

  1. Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie.
  2. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul.
  3. Puneti deasupra foile de dafin si usturoiul taiat feliute.
  4. Se da pestele la rece pentru marinare de dimineata pana seara sau de seara pana dimineata.
  5. Din cand in cand se intoarce crapul pentru ca sa se patrunda cu toate aromele.
  6. Dupa marinare, se pune tava cu peste la cuptor impreuna cu rosiile si cu otetul balsamic turnat deasupra.
  7. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 grade celsius, timp de 20 minute.
  8. Se scoate folia si se mai lasa inca 10 minute la cuptor.
  9. Otetul balsamic se caramelizeaza la coacere si da exact cata aciditate are nevoie carnea de peste.
  10. Serviti crapul la cuptor decorat cu busuioc verde si alaturi de garnitura preferata.

                                  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Rosiile foarte mici din gradina le-am spalat si le-am congelat. Cand am nevoie, le adaug direct in preparat.

2

Otetul balsamic se caramelizeaza la coacere si da exact cata aciditate are nevoie carnea de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]