Cozonac evantai cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 6 Apr 2016 | 4222 vizualizari

 

Aveam niste mere care se cereau mancate, asa ca am facut un cozonac evantai tare bun, pufos si chiar simplu de facut! Cu siguranta o sa il mai fac! :)

 

INGREDIENTE

  • 450g faina
  • 1 cubulet drojdie
  • 180ml lapte
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 90g zahar
  • 80g unt

Umplutura:

  • 1kg mere
  • zahar dupa gust
  • scotisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai cu mere:

       Prima data facem alautul: Drojdia o dizolvam intr-o lingurita de zahar si cand a devenit o pasta o rasturnam in bolul in care am pus faina, lasam 10 minute pana se umfla putin. Intre timp incalzim laptele cu zaharul si vanilia, atat ca sa fie caldut si zaharul sa fie topit. Oul il batem putin cu praful de sare si il adaugam in bolul cu faina, adaugam si laptele dulce si incepem sa framantam un aluat omogen si lipicios, ne ajutam de unt, pe care il topim, atat cat sa fie caldut. Dupa ce l-am incorporat bine, obtinem un aluat elastic si usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

      Pentru umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

      Dupa ce a crescut aluatul, il intindem intr-o forma dreptunghiulara si peste el asezam umplutura, taiem 3 fasii verticale, apoi aceste fasii le punem una peste alta si din nou taiem inca de 6 ori, pana obtinem 6 gramajoara in forma de patrat.
     Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt asezam frumos gramajoarele, mai lasam putin la crescut si dam tava la cuptor pentru cca.35 minute sau pana s-a rumenit frumos deasupra. Lasam sa se raceasca si putem servi cu drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac evantai cu mere