Cozonac cu rahat (de post)

de oana_pisicutza16 in Mancaruri de post, 7 Apr 2012 | 12448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 4 linguri zahar
  • Un plic de drojdie
  • Un plic de praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamiae
  • O cana de apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • Un praf de sare
  • 200 g rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat (de post):

Intr-un vas adanc se pune faina si celelalte ingrediente, se framanta pana se obtine un aluat nelipicios

Se unge aluatul cu ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul

Se intind doua foi si se pune rahat peste ele, se ruleaza si se impletesc

Se aseaza in tava de cozonac si se mai lasa putin la dospit

Se unge cu apa cu zahar si se baga in cuptorul preincalzit

Se lasa la cuptor la foc mediu pana se rumeneste coaja (se lovte putin coaja si cand suna a gol e copt)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]