Cozonac cu rahat

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 16 Feb 2017 | 20258 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa. Cui nu-i place cozonacul? Cred ca toata lumea il adora indiferent de umplutura.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 25 gr drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr de rahat
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • zahar pentru presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

     

Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem mirodenile, maiaua si amestecam usor. In timp ce framantam, adaugam laptele treptat, ouale si la sfarsit uleiul.

 Framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul sa creasca langa o sursa de caldura timp de 1 ora sau pana isi dubleaza bine volumul.

Pentru umplutura, taiem rahatul cubulete, de preferat sa fie de mai multe culori.
Presaram faina pe masa de lucru, impartim aluatul in 4 parti pe care le modelam in bile si le lasam sa mai creasca 20 de minute. Din fiecare, intindem cu ajutorul sucitorului cate o foaie, distribuim pe fiecare foaie rahatul taiat cubulete. Impletim apoi cele 2 rulouri facute si unim bine la capete ca sa nu iasa umplutura.      

Procedam la fel cu fiecare cozonac. Tavile de cozonac le tapetam cu hartie de copt. In fiecare tava, asezam cate un cozonac impletit si il ungem cu oul batut cu cateva linguri de lapte si presaram zahar deasupra.

Ii lasam sa mai la creasca 20 de minute, acoperiti cu un prosop curat. Incalzim cuptorul la 180 grade C si ii lasam 35-40 de minute, pana sunt rumeni si crescuti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem adauga in aluatul de cozonac si o lingura de untura, ca sa fie mai fraged.

2

Untura ajuta cozonacul sa ramana proaspat si pufos mult timp.

3

Toate ingredientele pentru prepararea cozonacului trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu aluat oparit si smantana