Umplutura:
Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta de rom si scortisoara, apoi se toarna lapte fierbinte deasupra. Se pune lapte pana se obtine consistenta dorita.
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina  faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute  la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de  zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si  faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate  ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi  dubleaza volumul.
Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4. Fiecare  parte o intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm  grosime si lunga cat tava in care vom coace cozonacul.
Repartizam nuca pe fiecare bucata de aluat, apoi rulam. Vom avea astfel 4 rulouri, pe care le vom impleti 2 cate 2, obtinand astfel 2 cozonacei frumosi si dolofani. :))
Punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, lasam la  crescut la loc caldut pentru vreo 20 de minute. Ungem cu galbenus de ou  desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc  frumos deasupra. Se lasa la racit in tava, se scot pe un gratar. Se taie  dupa ce s-au racit complet.