Cozonac

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 4043 vizualizari

 

N-am introducere,dar imi iese...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.faina
  • 600 ml lapte
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 g margarina rama
  • 300 ml ulei
  • 8 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie
  • 50 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura se folosesc albusurile
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g cacao
  • 400 g nuca macinata
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se pune faina in lighean, in mijloc se dizolva drojdia in lapte caldut, se amesteca cu faina si se lasa la crescut ( asta-i maiaua). Cand maiaua a crescut se adauga zaharul topit in lapte, galbenusurile cu sarea si aromele. Apoi se adauga smantana, margarina si se framanta, adaugandu-se uleiul. Se framanata cca 1/2 de ora foarte bine. Se lasa la crescut 1 ora.

Se imparte in patru. Fiecare foaie se imparte in doua se intinde si se umple cu amestecul de albusuri batute cu zahar, amestecate cu cacao si nuca. Se impletesc cele doua foi dupa ce au fost facute sul, se pune in tava bine unsa sau cu foaie de copt, se ung cu galbenus de ou, se presara zahar si se mai lasa la crescut cca 15 minute. Se da la cuptor (aici e beleaua,ca nu cronometrez niciodata cat stau la cuptor,sa ma credeti ca nu prea sunt obisnuita sa fac dupa reguli).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]