Cornulete cu osanza

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 27233 vizualizari

 

Aceste cornulete sunt nelipsite de pe masa de Craciun.Secretul lor este cum le impachetezi,daca nu respecti pasii de impachetare nu o sa iasa foite.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet
  • 1 lingura amoniu
  • 1 kg faina
  • 1,5-2 pahare apa minerala
  • coaja rasa de lamai,portocala
  • arome
  • "Crema":
  • 1 kg osanza de porc
  • 400 g faina
  • +
  • dulceata
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu osanza:

"Crema":

Osanza se da prin masina de tocat carne si se pune intr-un castron incapator.Peste osanza se pun 400 g faina si se framanta pana se incorporeaza toata faina.

Compozitia rezultata se imparte in 3 bucati mari si fiecare bucata in 3 bucati mici.Se lasa la rece.

Aluat:

Ouale si freaca cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza.Amoniul se stinge in otet si se adauga la oua.Pentru inceput se toarna un pahar de apa minerala si faina.Punem atata apa cat sa incorporam toata faina si sa obtinem un aluat elastic.La sfarsit se adauga aromele.Aluatul se imparte in 3 bucati.
Se ia o bucata de aluat si se intinde.

Se unge cu  1 bucata mica de osanza si se impacheteaza ca in imgine,daca impachetati gresit nu o sa mai aiba foite.


La fel se procedeaza si cu celelalte 2 bucati de aluat si cu cele 2 bucati mici de osanza.Procedeul se repeta de inca 2 ori la fel,lasandu-le cate 10 minute la rece.
Dupa ce am impachetat fiecare bucata de aluat de 3 ori,o intindem pe masa infainata.Taiem fasii de aluat si din acestea taiem dreptunghiuri de marimi potrivite.

In mijlocul fiecarui dreptungi se pune gem sau  rahat si se indoaie.

Cornuletele se aseaza pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit.
La inceput,primele 5-7 minute cuptorul se lasa la temperatura maxima,apoi se da la minim si asa se tine pana se rumenesc cornuletele.
Se pudreaza cu zahar.
Din cantitatile de mai sus ies 3-4 tavi de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu osanza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete