Cornulete cu gem si nuca

de Micutza Luana in Prajituri, 22 Ian 2014 | 7055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 180 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • un plic drojdie uscata
  • un varf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • o lg esenta de rom
  • 300 gr faina
  • un borcanel mic gem de capsuni
  • 50 grame nuca maruntita
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem si nuca:

Untul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia .

Adaugam coaja de portocala, apa,  sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa .

Intindem aluatul in forma rotunda si il taiem triunghiuri.

In fiecare triunghi punem cate o lingurita din amestecul de gem pe care l-am amestecat cu nuca  si rulam de la baza la varf .

Procedam asa cu tot aluatul si punem cornutele intr-o tava tapeta cu margarina si hartie de copt.

Se da la cuptorul incalzit circa 20 minute .

Se pudreaza cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura, nuca si gem