Cornulete ''Buni''

de Constelatialeu in Prajituri, 16 Oct 2014 | 10830 vizualizari

 

Ce sa zic,aseara Bunica a postat o reteta de cornulete,de cum le-am vazut mi-a ramas gandul la ele,le-am visat toata noaptea.Asa ca azi m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 g untura
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • cca 550 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplut
  • rahat
  • Pentru pudrat
  • zahar farin cu vanilie
Portii: 115
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete ''Buni'':

Intr-un castron cernem 400 g faina, facem o adancituta in mijloc, punem untura, oul, sarea si drojdia, peste ele incepem sa turnam laptele caldut si omogenizam. La final adaugam si restul de faina, trebuie sa obtinem un aluat nelipicios.Il impartim in 5 bile si il dam la frigider pentru cca 10 min.

Intre timp taiem rahatul bucatele, tapetam o tava cu hartie de copt. Dupa 10 min de stat la rece, luam o bila de aluat si o intindem cat mai subtire, apoi o taiem in patrate nu foarte mari. Pe fiecare patratel punem o bucatica de rahat, rulam si asezam in tava. Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10 min, sunt gata cand incep sa se rumeneasca. Se pudreaza cu zahar cand le scoatem din cuptor.

Delicioase,multumesc Buni pentru reteta.

TIPS-URI

1

sub tava cu cornulete am pus o craticioara cu apa,sa nu se arda pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete ''Buni''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat