Cornulețe cu osânză

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 14 Mar 2013 | 5302 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g osânză,
  • 150 ml lapte,
  • 25 g drojdie,
  • 100 g zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • 1 lingură esență vanilie, 500-600 g făină, marmeladă de fructe, zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu osânză:

Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)  Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul. Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă peste osânză. Adăugăm sare, zahărul vanilat și esența de vanilie. Amestecăm bine.

Adăugăm făina cernută în pealabil și frământăm bine un aluat potrivit de tare. Se pune în folie alimentare să se dă la frigider o oră. Pe o planșetă se întinde aluatul și se taie în pătrățele cu latura de 5 cm. În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de marmeladă (eu am avut marmeladă cumpărată și era așa tare că se putea tăia cu un cuțit). Se rulează și se dă forma de cornuleț. Se pun într-o tavă - nu este nevoie să fie unsă. Se dau la cuptor pentru 15-18 minute la 180 grade C.

Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu osânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare 1

15.03.2013, 19:03

multumesc

Rocsi 1

15.03.2013, 20:30

Foarte fragede ies cu untura

gaby_gabytza 1

20.03.2013, 11:22

plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

Tort Pina Colada (cu ananas)

de RODIMUR 8

pe 01.09 la 15:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lemon Curd