Cordon bleu

de Adi in Pui, 24 Mar 2018 | 9611 vizualizari

 

Cordonul bleu se face de fapt cu carne de vitel, dar cum nu ne placea aceasta ca este mai atoasa, recurgem la pieptul de pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui ( 4 jumatati)
  • 4 felii mari de sunca presata
  • 4 felii mai groase de cascaval
  • 2 ouă mari, sau 3 mici
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura lapte
  • 150 g faina
  • 150 g pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu:

Se fileteaza pieptul de pui frumos.

Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare.

Presam bucatile de pui usor cu o tava, sau o farfurie, apoi le presaram cu sare si piper.

Amestecam ouale cu mustarul, laptele, sare si piper si omogenizam bine compozitia.

Peste bucatile din piept de pui asezam cate o felie de sunca presata, apoi felia de cascaval si le impachetam in doua, astfel incat cascavalul sa fie la mijloc.

Prindem marginile cu scobitori.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca.

Trecem pachetele din piept de pui prin faina, apoi prin compozitia de oua, iar prin faina, iar prin oua si la final prin pesmet.

Le scufundam in baia de ulei incins si le prajim intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana sunt bine rumenite.

Le scoatem pe prosoape absorbante pentru a se scurge de excesul de grasime.

Le servim alaturi de orice garnitura, salata, sau după preferinte.

Noua ne plac cu piure de cartofi, ni se pare combinatia perfecta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut