Conservă de fasole (de post)

de botcrina in Conserve, 17 Dec 2012 | 12515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg fasole boabe
  • 3 kg gogoşari
  • 1 kg ceapă
  • 1 l bulion
  • 1 l ulei
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingură salicil
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conservă de fasole (de post):

Punem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete.

Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai rămână putină apă  care va constituii un sos consistent. 

Călim ceapa taiată  cubuleţe în uleiul încins, după care o scoatem pe o farfurie.

În acelaşi ulei călim gogoşarii tăiaţi cubuleţe, iar când fasolea este fiartă turnăm peste ea gogoşarii cu ulei cu tot şi ceapa.

Condimentam cu sare şi piper boabe, adaugăm şi frunzele de dafin, apoi mai lăsăm să dea în două-trei clocote amestecând uşor ca să nu se zdrobescă fasolea.

La final punem salicilul.

Turnăm cu un polonic mai mic sau cu o lingură pentru sos compoziţia în borcane, inchidem ermetic şi le punem la cald 2-3 ore, după care dustulim prin fierbere borcanele.

Poftă bună!!!

TIPS-URI

1

dacă doriţi sa aibă mai mult sos, când este aproape fiartă mai puneţi apă;

2

acest fel de conservă poate fi făcut şi cu carne sau cârnaţi de casă afumaţi;

Daca ti-a placut reteta noastra "Conservă de fasole (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (22)

botcrina 1

18.12.2012, 10:46

marcela1979 1

18.12.2012, 10:52

foarte buna reteta de retinut

botcrina 1

18.12.2012, 18:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]