Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 18 Aug 2019 | 2868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 conopida
  • 2 linguri maioneza
  • 50 grame pesmet panko (sau obisnuit)
  • 2 lingurita mix condimente tex-mex
  • 400 grame fasole alba (din conserva)
  • 1 dovlecel
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 400 grame rosii in bulion
  • 3 linguri smantana/ iaurt grecesc
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se desface conopida in buchetele si se adauga intr-un bol, impreuna cu sare, piper si maioneza. Se amesteca cu grija pana cand canopida este imbracata complet. 

Intr-o farfurie, se amesteca pesmetul cu 1 lingurita de mix de condimente, sare, piper si o lingura de ulei. Se adauga peste conopida si se amesteca usor. 

Se transfera buchetelele de conopida pe o tava si se coc 20-25 de minute. 

Intre timp, se clateste fasole sub jet de apa rece. Se transfera 1/3 din cantitatea de fasole intr-un alt bol si se zdrobeste cu o furculita. 

Dovlecelul se taie in cuburi mici, usturoiul se piseaza, iar patrunjelul se toaca marunt. 

Se incalzeste putin ulei intr-o cratita, la foc mediu spre mare. Se adauga dovlecelul si se soteaza 3 minute. Se adauga usturoiul si restul de mix de condimente. Se gatesc 1 minute, apoi se adauga rosiile si 75 ml de apa. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu si se lasa 5 minute. Se adauga fasolea (si cea intreaga si cea zdrobita), se amesteca si se mai lasa 5 minute, pana se ingroasa putin. Se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel, se indeparteaza de pe foc si se adauga sare si piper. 

Se serveste tocanita cu smantana si conopida coapta. Se presara cu restul de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu telemea la cuptor