Compot de toamna

de Dulciuri cu Georgiana in Conserve, 7 Sep 2016 | 7303 vizualizari

 

Este preferatul meu. Intotdeauna il fac toamna si folosesc cat mai multe fructe. O paleta de arome.

 

INGREDIENTE

  • fructe
  • zahar
  • apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de toamna:

De data aceasta am folosit prune, piersici, pere si nectarine. Am uitat sa cumpar struguri care dau o aroma deosebita.

Am curatat de coaja perele si piersicile. Am spalat bine fructele, apoi le-am taiat bucatele. In fiecare borcan am asezat straturi de fructe. Un strat de prune, unul de nectarine, unul de pere si unul de piersici.Am umplut borcanele cam trei sferturi cu fructe pentru ca ne place mai mult zeama.

Am amestecat bine apa cu zaharul si am turnat-o peste fructe in borcane. La un litru de apa folosesc 4-5 linguri de zahar.

Am infiletat bine capacele si am asezat borcanele intr-o oala pe care am umplut-o apoi cu apa. Punem oala la foc minim. Eu las compotul sa fiarba pana incepe zeama sa-si schimbe culoarea, apoi opresc focul si acopar cu un prosop mare  borcanele cu oala cu tot. Las asa pana se racesc complet.

Ador acest compot, Este atat de aromat!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]