Coltunasi cu aroma de scortisoara

de ANCA in Dulciuri, 25 Ian 2010 | 7011 vizualizari

 

O preluare a retetei Anisoarei, adaptata de mine..:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina tip 000
  • 1 ou
  • 225 ml apa calduta
  • sare
Umplutura:  
  • 500 g branza dulce 
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • jumatate lingurita scortisoara macinata
  • unt
  • smantana
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu aroma de scortisoara:

Faina se amesteca cu putina sare. Oul l-am bautu cu apa calda si am adaugat peste faina, amestecand bine sa se omogenizeze. Apoi am framantat aluatul obtinut pana se dezlipeste de pe mana, cam 10 minute, si l-am lasat de-o parte jumatete de ora.

Umplutura: se amesteca branza cu oul, zaharul, vanilia si scortisoara.

 

Punem o oala cu circa 4 l apa cu putina sare la fiert, pana impaturim toti coltunasii. 

Aluatul se intinde in foaie subtire pe masa tapetata cu putina faina, apoi decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar. Fiecare coltunas se umple cu grija cu branza si se lipeste bine pe margini. Cand obtinem cam 30 coltunasi, ii punem in apa care fierbe, initial vor sta pe fundul oalei, dar se ridica rapid la suprafata! De atunci, in aproximativ 7-10 minute sunt fierti. Se trec rapid sun putina apa rece, apoi se pune unt topit peste ei.

 

Topping: smantana amestecata cu sos de dulceata de nuci verzi:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

29.01.2010, 15:51

si mie mama-mi face coltunasi... foarte bun

silvi0ara 1

18.02.2010, 14:59

Mai ai?

ANCA 1

18.02.2010, 15:39

daca vrei, fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat cu branza si merisoare