Coaste la cuptor cu sos BBQ

de simona72 in Porc, 18 Sep 2015 | 6049 vizualizari

 

Sosul e grozav, iar coastele nu mai au nevoie de introducere...

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg coaste de porc proaspete
  • pt marinata:
  • 400-500 ml vin rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita amestec de sare roz de Himalaya si chili
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingura cimbru uscat
  • pt sosul BBQ:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura zahar brut
  • 2 rosii mari, bine coapte, inima de bou
  • 1 lingurita concentrat de rosii
  • 1 lingura sos Worcester
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • amestec de sare roz de Hilamala si chili dupa gust
  • 1/2 lingurita boia afumata
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste la cuptor cu sos BBQ:

Am avut o bucata intreaga de coaste, pe care am taiat-o in bucati. Am spalat bucatile de coaste, le-am tamponat cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Am amestecat toate ingredientele pentru marinata, am adaugat carnea peste marinata, am acoperit vasul si l-am dat la frigider de seara pana dimineata. Am scos coastele din marinata, le-am lasat putin sa se scurga de surplusul de marinata. Am pus o tigaie tip gril la incins si am pulverizat pe suprafata ei putin ulei de floarea soarelui.

Cand tigaia a fost incinsa am pus bucatile de coaste in tigaie. Le-am lasat pana au capatat putina culoare si au luat forma grilului. Le-am intors pe toate partile, apoi le-am transferat intr-o forma termorezistenta in care am pulverizat otet balsamic si foarte putin zahar brut.

Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Dupa ce coastele au prins putina culoare la suprafata si fundul vasului a inceput sa se caramelizeze, am turnat din amestecul de marinata pana am acoperit fundul vasului. Am marit temperatura la 200 grade si am continuat coacerea coastelor, alte 30-40 minuite, pana au fost patrunse bine. Din cand in cand le-am intors si am mai adaugat din marinata daca a fost necesar.

Pentru sosul BBQ: se caleste ceapa taiata julien si usturoiul taiat in felii in putin ulei de masline. Cand sau inmuiat se adauga zaharul brut, se amesteca si se lasa pana ingredientele sau caramelizat. Se adauga rosiile curatate de coaja si taiate cuburi. Se caleste totul la foc rapid si se lasa pana rosiile sunt patrunse bine, iar zeama a mai scazut. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Pentru o consistenta fina, de sos, am trecut compozitia in robot si am pasirat totul pentru cateva secunde. Am transferat sosul intr-un bol(sosiera) si am servit cu coastele facute anterior. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

in marinata pentru coaste puneti mirodeniile preferate

2

atentie la coacere sa nu se arda fundul vasului...completati cu marinata de cate ori este nevoie

3

la sos sa folositi neaparat zahar brut, iar boiaua afumata ii da un gust aparte...consider ca sunt 2 ingrediente speciale pentru sos

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste la cuptor cu sos BBQ" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

- Andreea - 1

18.09.2015, 17:02

Rocsi 1

18.09.2015, 21:11

Eu nu mananc coaste, dar ale tale ma fac sa salivez si sa imi doresc sa rontai una

Bya Ralu 1

21.09.2015, 05:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc dulci picante