Clatite umplute cu branza la cuptor

de izulika in Dulciuri, 17 Mar 2011 | 7042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite avem nevoie de :
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • coaja de lamaie
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • faina
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g telemea de vaca
  • 150 g branza proaspata de vaca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu branza la cuptor:

Clatite :

Se amesteca toate ingredientele,apoi se adauga faina in ploaie pana devine ca o smantana.Dupa ce am facut compozitia pentru clatite se pune la incins o tigaie care se unge cu putin ulei, apoi se toarna cate un polonic din compozitie si se intinde pe toata suprafata tigaii. Se rumeneste pe ambele parti si se pune pe o farfurie,procedand astfel pana se termina toata compozitia.

Umplutura:

Branza telemea se da pe razatoare, iar cea proaspata se sfarama cu o furculita, se amesteca apoi se adauga zaharul,coaja de lamaie, zaharul vanilat si cel pudra, se amesteca bine apoi se pune cate o lingura de compozitie pe cate o clatita si se ruleaza dupa preferinta.

Se unge o tava cu putina margarina, apoi se aseaza clatitele, dupa ce le-am aranjat se ung cu margarina si se da la cuptorul incins in prealabil 15-20 de minute.Se scot si se servesc caldute pudrate cu zahar sau simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]