Clatite cu branza la cuptor - Blynai

de Catalina L in Dulciuri, 16 Feb 2017 | 5042 vizualizari

 

Ziua națională a Lituaniei este sărbătorită astazi 16 februarie - Ziua proclamării independenței de stat (1918). Dupa reteta de Papanasi lituanieni - Varškėčiai, va invit astazi la clatite.
In  Lituania, clatitele blynai sunt foarte populare.
Spre deosebire de blinis, aluatul este fara drojdie, deci un aluat de clatite obisnuit.
Se servesc umplute cu branza de vaci si acompaniate de smantana.
Seamana cu clatitele romanesti nu-i asa?
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/clatite-cu-branza-la-cuptor-blynai.html

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 2 cani de faina
  • 3 cani de lapte (am pus 4)
  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar
  • sare
  • ulei

Umplutura:

  • 400 g de branza de vaci
  • 6 linguri de zahar
  • 1 ou
  • vanilie esenta
  • o mana buna de stafide

Topping;

  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri zahar
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza la cuptor - Blynai:

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca aluatul vi se pare cam gros si amestecati. Cu un polonic, depuneti din compozitie in tigaia incinsa si unsa. Formati astfel clatitele si le coaceti pe ambele parti. Continuati pana terminati compozitia.

 

Pregatiti umplutura:

Amestecati branza cu zaharul, vanilia, oul si stafidele.

Umpleti clatitele cu compozitia pregatita si depuneti-le intr-o tava unsa.

Amestecati smantana cu zaharul si varsati-o peste clatite.

Dati-le la cutorul incins la 220°C, timp de 10-15 minute.

Serviti-le calde pudrate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza la cuptor - Blynai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]