Clatite banatene

de Oana in Prajituri, 10 Apr 2011 | 12149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • clatite
  • 500 g branza de vaci
  • o mana de stafide inmuiate in esenta de rom
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar brun
  • un pliculet zahar vanilat cu rom
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele gata facute se umplu cu un amestec din branza de vaci si stafide inmuiate in esenta de rom. Se unge un vas de iena cu unt, se aseaza clatitele umplute, deasupra se toarna un amestec din galbenusuri, smantana si 3 linguri de zahar brun. Se presara fasii subtiri de unt, apoi se aseaza bezeaua formata din albusurile batute spuma cu restul de zahar (3 linguri).

Se pune vasul de iena in cuptor, lasand usa putin deschisa. Cand se incheaga bine sosul de galbenusuri si cand bezeua este putin rumenita se stinge focul. Se servesc calde, o nebunie!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Profiterol