Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală

de Panacris in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 8556 vizualizari

 

Un fel principal ce se poate consuma ca atare sau ca și garnitură!

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei kapia verde 1 buactă,
  • ciuperci pleutorus cca. 500g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de rapiță,
  • smântână vegetală 500 ml.
  • amidon 2-3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală:

Ceapa și ardeiul se curăță, apoi se feliază și se pune la dinstuit, în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile, se feliază și se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit cca. 10  minute, neacoperit la foc mediu. Smântâna și amidonul, se desfac cu puțină apă rece, apoi se adaugă la amestecul de ciuperci, și se lasă la fiert, cca. 5 minute amestecându-se contiuu, cca. 5 minute. La final se asezonează de sare și piper. Se servește ca atare sau alături de alte preparate din carne sau legume. Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

în zilele de dulce, smântâna vegetală se poate înlocui cu cea normală;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]