Ciulama cu ciuperci si mazare

de Rocsi in Mancaruri de legume, 3 Mar 2015 | 5261 vizualizari

 

Un preparat atat de simplu dar atat de bun. Poate fi servit ca atare sau ca si o garnitura langa o bucatica de carne, voi alegeti...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr mazare la borcan
  • 1 bocan mic de ciuperci intregi
  • 1 ceapa
  • 3-4 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 3-4 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si mazare:

Curatam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii.

Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam ciupercile, le lasam 2 minute pe foc, apoi punem apa cat sa le acoperim. Lasam sa fiarba la foc potrivit si cand ciupercile sunt facute pe jumatate, dam drumul la mazare (fiind de la borcan era fiarta). Condimentam cu sare si piper, mai adaugam putina apa calda daca este nevoie. Cand sunt bine fierte legumele si zeama este scazuta suficient, dizolvam faina cu putina apa, ii dam drumul in oala printr-o strecuratoare si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Dam focul mediu, lasam sa dea cateva clocote. Adaugam smantana, usturoiul curatat si tocat marunt, mai lasam pe foc 1 minut.

Luam cratita de pe aragaz, presaram mararul tocat marunt. Acoperim cu un capac pentru 10 minute, apoi servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci