Ciulama cu ciuperci pleurotus

de Bunica in Mancaruri de post, 27 Mar 2021 | 5615 vizualizari

 

Cand zici ca este primavara, te gandesti la trufandale. Eeeee, eu astazi am pregatit ciulamaaaaaa! Si ce ciulama:bunaaaaa rau!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • o bucata mica de telina
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci pleurotus:

Pentru inceput curata legumele si spala-le.

Pune intr-o oala de 3l.doar 2 l. de apa.

In apa punem legumele curatate si spalate.

Cand au fiert legumele le scoate si punem ciupercile la fiert.

Lasam sa fiarba circa 10 minute la foc potrivit.

Scoatem ciupercile  si le lasam sa se raceasca.

Cand s-au racit le taiem grosier.

Intr-o tigaie punem cele doua linguri de ulei la incins.

Cand uleiul s-a incins adauga faine mestecand cu repeziciune .

Cand faina s-a incorporat incepem sa punem cate un polonic din apa in care au fiert legumele.

Adauga 3-4 polonice de zeama si lasa la fiert.

Daca este prea groasa o mai subtiezi cu zeama de legume.

Pune si ciupercile peste sos si lasa la fiert .

O ciulama e bine sa fiarbe cam 20 minute.

Asezoneaza cu sare si piper si stinge focul.

La servire presara putin patrunjel verde.

Ciulamaua se serveste cu mamaliguta calda!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu sos de ciuperci