Ciucurei

de adasev12 in Pizza, 26 Noi 2011 | 4889 vizualizari

 

cautand ieri drojdia pt schiacciata am gasit pe un pachet de drojdie pt pizza aceasta reteta foarte simpla, si am zis sa o incerc si eu, ca tot vroiam sa rontai ceva...

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina de tip 0
  • 5 lg ulei de masline extravirgin
  • un pahar de lapte
  • o lg-ita de sare
  • un plic de praf de drojdie pt pizza ( nu stiu daca la noi este asa ceva, si cum ii zice, de aceea i-am facut poza ca sa se vada...)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciucurei:

Se amesteca faina cu sarea si praful de pizza, se adauga uleiul de masline si laptele caldut framantandu-se un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora la dospit la loc cald.

Se pune pe foc o tigaie cu ulei de masline sau arahide, in care se vor coace ciucureii.

Uleiul trebuie sa acopere bucatelele .

In timpul coacerii se va mai adauga, pt. ca absorb ceva ulei.

Pe masa de lucru se presara  faina si cu mainile se formeaza bastonase de un cm diametru si  de lungimea unui deget aprox.

Se coc in ulei incins si se scot pe hartie absorbanta.

Se sareaza dupa placere.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciucurei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

27.11.2011, 22:25

Cu ulei de masline...numai bune de rontz rontz

adasev12 1

28.11.2011, 03:02

gabitzule, cum sa nu draga mea??
ruxy....

Dana_Retetegg 1

30.11.2011, 22:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini pizza in aluat de patiserie