Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 28 Ian 2013 | 8582 vizualizari

 

Ciorba de varză, pregătită în acest mod, se întâlneşte des pe mesele ruşilor-lipoveni.

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc;
  • 600 g varză albă;
  • 4-5 cartofi;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 100 g rădăcină ţelină;
  • 500 mL roşii în bulion;
  • 500 mL zeamă de la varză murată;
  • ulei de floarea soarelui;
  • 1-2 lg boia de ardei dulce;
  • Delikat;
  • frunze de pătrunjel;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom):

Se pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. 

Se adună spuma iar după ce s-au pătruns puţin picioarele de porc, se adaugă legumele: ceapa, morcovii, ţelina. 

Când se ia carnea de pe oase, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe. 

Pirajarca (prăjeala de varză)

Se toacă mărunt varza. 

Într-o tigaie încăpătoare, se căleşte varza în 1-2 linguri ulei de floarea soarelui, timp de 2-3 minute. 

Se adaugă roşiile+bulionul, 1-2 lg boia de ardei dulce, Delikat şi se mai ţine totul pe foc circa 1-2 minute. 

După ce au fiert bine carnea şi legumele, se adaugă prăjeala de varză şi ardeii. 

Se adaugă zeama de varză, se potriveşte la sare şi se ţine ciorba la foc mic, până se fierbe varza, circa 10-15 minute. 

La sfârşit îmi place să pisez de 3-4 ori cartofii de peretele cratiţei, cu ajutorul unei palete.

Se presară pătrunjel proaspăt la servire, iar cu pesmeţi e şi mai bună, "ca la babica"... :)

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

se pune şi sfeclă roşie, însă nu tot timpul o folosesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (23)

DinDragostePentruGatit 1

28.01.2013, 22:33

Hai, hai... Oi fi eu de alta natie, da' nu-s jighi , normal ca dau.

mamaieelena 1

29.01.2013, 10:05

Bya Ralu 1

24.04.2014, 00:36

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza, o mancare savuroasa din legume