Ciorba radauteana..de Bihor

de Sidy in Ciorbe, 16 Aug 2011 | 9391 vizualizari

 

Ciorba radauteana este varianta mai light a ciorbei de burta

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de pui
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 buc usturoi
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
  • frunze leustean
  • frunze patrunjel verde
  • ardei iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana..de Bihor:

Preparare Ciorba radauteana

Se taie bucati carnea de pui si se pune la fiert in apa cu sare.

Intre timp curatam zarzavatul si taiem felii legumele. Un morcov il radem pe razatoarea cu gauri mari si il calim in doua linguri de ulei pentru o culoare mai frumoasa a ciorbei. Dupa ce am spumat supa , adaugam zarzavatul si legumele, apa necesara , sare si piper si lasam sa fiarba. Cu 10 minute inainte de a fi gata fiarta ciorba adaugam 1/2 din usturoiul presat marunt ,leusteanul si mai lasam sa dea cateva clocote.

Galbenusurile cu cealalta 1/2 de usturoi presat si niste smantana le amestecam bine si adaugam un polonic de ciorba fierbinte. Stingem focul sub ciorba si turnam amestecul de smantana. Invartim si adaugam patrunjelul verde tocat.Se acreste cu zeama de lamaie.

Ciorba radauteana se serveste cu ardei iute. Pofta mare !

TIPS-URI

1

La servire se mai poate adauga smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana..de Bihor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Xandrinne 1

17.08.2011, 08:17

E preferata mea!! Ma inscriu la o portie!

adry88 1

18.08.2011, 11:37

buna ciorbita

MIUTA 1

18.08.2011, 17:19

Foarte buna,e preferata mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]