Ciorba de vacuta

de lia maria in Ciorbe, 9 Mar 2011 | 7370 vizualizari

 

O ciorbica cu putine grasimi si un gust minunat!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de vaca (eu am folosit fara os)
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel(radacina)
  • 1 fir praz
  • 1ardei kapia
  • 1 ceapa mare
  • 300g mazare(congelata)
  • 50ml ulei
  • Frunze de patrunjel
  • Frunze de marar
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • Piper
  • Sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturile  le spalam le curatam si le maruntim (vezi foto).

Punem uleiul la incins in oala de ciorba, adaugam carnea si lasam cam 5’ la rumenit apoi adaugam ceapa, prazul si kapia, lasam la calit inca pe-atat si punem radacinoasele. Adaugam mirodeniile uscate, asezonam si dupa vre-o 10’ timp in care toate ingredientele s-au patruns inpreuna, complectam cu 3L de apa si lasam la fiert cam 60’( depinde de carne). Verificam carnea si daca este fiarta, adaugam mazarea, mai lasam 15’ la fiert, dupa care oprim focul, punem frunzele de patrunjel si marar si ciorba este gata de servit.

Cu smantana sau simpla, este delicioasa! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

lia maria 1

10.03.2011, 18:38

miuta
luk
mirela
mamaieelena va multumesc pentru aprecieri

horia 1

12.04.2011, 13:24

wow ce bine arata,ce prezentare!ciorba de vacuta este preferata mea.multumim!

kukibella 1

12.04.2011, 13:33

minunata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]