Ciorba de pui cu smantana

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 1 Iun 2015 | 8249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (potrivit)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1/2 telina (radacina)
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac (radacina)
  • 2 cepe albe (uscate)
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sucul de la doua lamai mari (pentru acrit)
  • 500 ml smantana
  • 2 oua
  • sare dupa gust
  • cateva fire de patrunjel si leustean
  • 1 cub de Maggi Bouillon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu smantana:

Taiem pieptul de pui, in cuburi mici.

Le punem la fiert in 2-3 litri de apa rece, adunand spuma formata ori de cate ori este necesar.

Adaugam legumele tocate marunt si le fierbem la foc potrivit.

Potrivim de gust cu sare si suc de lamaie.

Continuam fierberea pentru inca 5-10 minute, cat sa dea in clocot.

Oprim focul si adaugam smantana batuta impreuna cu cele doua oua.

Omogenizam compozitia si presaram verdeturile tocate marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de smantana, se poate folosi cu succes, un iaurt cremos, cu un procent de grasime ridicat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare