Ciorba de potroace

de katty in Ciorbe, 5 Sep 2021 | 3854 vizualizari

 

Retete de suflet
Nu, eu nu am fost la nunta si nu a trebuit sa ma dreg, dar totusi o ciorba de potroace e bine venita oricand, mai ales ca mi-a facut pofta Clementina.

 

INGREDIENTE

  • maruntaiele de la un pui de tara(aripi, gat, spate)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura orez
  • 200 gr rosii cubulete
  • zeama de varza dupa gust
  • leustean verde
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace:

Spalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic si spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Intre timp taiem cubulete ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras. Cand carnea este fiarta  de jumatate adaugam zarzavaturile. Fierbem 10 minute si adaugam orezul si rosiile. Dupa ce sunt fierte si rosiile adaugam zeama de varza fiarta separat,piper si sare daca mai este nevoie. Daca este nevoie completam cu apa calda. Fierbem 3-4 minute, dupa care adaugam leusteanul tocat fin si oprim focul.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman