Ciorba de legume , la multicooker ( de post )

de Ina in Supe/Ciorbe, 5 Dec 2014 | 9197 vizualizari

 

Pentru ca ieri am primit si noi multicooker-ul ( adica Mutulica, nu eu :)) ), l-am testat cu o ciorbita de post ( nu inainte de a-si face si Costel damblaua cu o portie de cartofi prajiti :))) )
Desi credeam ca-mi prind urechile in programe si mi-era teama sa deschid capacul in timpul fierberii :">, ne-am imprietenit rapid.
A iesit o delicioasa ciorbita de legume, usor acrisoara si usor picanta .

Multumim, Bucataras!
Multumim, Philips!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 300 g fasole pastai ( am folosit conservata )
  • 4-5 bucati de gogosat in otet
  • 400 ml suc de rosii
  • 4 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu otet in care au stat ardeii iuti
  • sare
  • piper
  • leustean tocat
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume , la multicooker ( de post ):

Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite.

Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ).

In vasul de la multicooker punem uleiul , legumele tocate  si un praf de sare, apoi pornim aparatul pe programul fry , pentru 10 minute. Amestecam legumele din cand in cand.

Cand programul s-a terminat, adaugam 2,5 litri cu apa impreuna cu cartofii taiati cubulete. Pornim  aparatul , cu capacul inchis,  pe programul boiled , fixand timpul la 40 minute. Dupa cca 20 minute  adaugam la fiert restul legumelor: dovleceii, fasolea pastai , bucati mici de gogosar  in otet , dar si  cateva  felii de usturoi. Inchidem capacul si lasam sa fiarba. In ultimele 5 minute turnam sucul de rosii, iar cand programul se termina, oprim aparatul si-l deconectam de la priza. 

Potrivim gustul de sare  si  piper, iar pentru un plus de aroma  turnam in ciorba 1-2 linguri cu otet in care au stat ardei iuti la murat. Decoram cu leustean tocat.

TIPS-URI

1

Ciorba poate fi acrita si cu bors, dar otetul de la ardeii iuti confera un gust si o aroma deosebite

2

Puteti folosi si alte legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume , la multicooker ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu rosii si fidea-Multicooker