Ciorba de cartofi cu sfecla rosie

de Dana_Retetegg in Ciorbe, 28 Dec 2011 | 6449 vizualizari

 

Azi avem in meniu o ciorbica delicioasa de cartofi cu sfecla rosie.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 pastarnac,
  • 1 telina mica,
  • 5 cartofi,
  • 1 sfecla rosie medie,
  • 1 ceasca orez,
  • bulion de rosii,
  • bulion de zarzare (pentru acrit),
  • sare,
  • patrunjel,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 cub concentrat de legume
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu sfecla rosie:

Am tocat marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si telina. Le-am pus intr-o oala cu apa la fiert.

Am adaugat apoi 1/2 sfecla tocata cubulete.

Am lasat sa fiarba cu capacul pus pe oala 30 de minute.

Am adaugat apoi cartofii tocati, uleiul si cubul de legume.

Cand au fiert cartofii am adaugat bulion de rosii, de zarzare, orez si sare.

Cu 5 minute inainte de final am dat pe razatoare cealalta jumatate de sfecla, am pus-o in strecuratoare si am introdus in ciorba timp de 2 minute. Operatiunea asta se face pentru ca ciorba sa fie mai colorata :)

La final am pus patrunjel tocat apoi am servit cu pofta!

Merita incercata, e super buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi ardeleneasca