Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

de alinutzika in Ciorbe, 31 Aug 2012 | 7595 vizualizari

 

O ciorba extrem de buna, datorita imbinarii unor arome de verdeata pe care eu le folosesc la majoritatea ciorbelor si a gustului de afumatura!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200-300g ciolan afumat fara os
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 400 g smantana grasa
  • sare, piper, 2 cuburi knorr
  • verdeata (frunze): patrunjel, leustean, telina, marar,tarhon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu ciolan afumat:

Ceapa si morcovii tocati se calesc in putin ulei (preferabil de masline). Se adauga si ciolanul afumat, taiat bucatele. Cand ceapa si morcovul sunt calite, se pun cartofii taiati cubulete potrivite. Se amesteca din cand in cand, iar daca incepe sa se lege de fundul oalei, stingeti cu o cana de apa. Fierbeti inabusit, la foc mic, vreo 20 de minute, apoi umpleti oala cu apa si adaugati condimentele. Cand cartofii sunt fierti, opriti focul. Adaugati verdeata tocata foarte foarte marunt si fin, apoi amestecati usor smantana in supa, diluand-o mai intai cu zeama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]