Ciorba de burta

de adriana_bobu in Ciorbe, 23 Sep 2010 | 8146 vizualizari

 

Este o reteta cunoscuta si ...zic eu ....nu prea complicata....dar adorata de membrii familiei....

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg burta vita
  • un rasol mic
  • 2 cepe
  • 4-5 morcovi
  • o telina
  • 4-5 radacini patrunjel
  • o caciulie usturoi
  • 250 ml bors
  • 3-4 linguri otet
  • 400 g smantana cu min 25% grasimi
  • 2 linguri vegeta (sau sare dupa gust)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pune  la fiert burta si rasolul cca 1 ora si 1/2, dupa care se-ncearca burta daca a fiert , iar in cazul in care nu intra furculita cu usurinta in ea se continua fierberea adaugandu-se si legumele (ceapa,morcov, patrunjel, telina) Dupa inca 1/2 ora se scoate burta si rasolul si de asemenea legumele.

Burta se taie fasii iar carnea de pe rasol se desprinde de pe os si se lasa (ori nu) in ciorba.Legumele se paseaza si se adauga piureul in ciorba. Separat se fierbe borsul si se adauga in ciorba aflata pe foc ,apoi otetul si se inchide aragazul.Se potriveste de sare (eu pun vegeta)

Se face mujdeiul si se adauga (strecurat) in ciorba si in final se drege ciorba cu smantana desfacuta in cateva linguri de ciorba.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

La Ancuta 1

24.09.2010, 10:53

Corinuta 1

25.09.2010, 22:22

semi56 1

21.11.2010, 23:39

buna daca vrei iti dau de la mama mea reteta de lazania italienesca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu peste afumat