Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat

de Bya Ralu in Ciorbe, 3 Iun 2013 | 11077 vizualizari

 

Este pur si simplu dementiala ciorbita asta!:D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varza
  • 1 ciolan afumat
  • 1ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 2-3 linguri de smantana
  • 1 galbenus
  • 3-4 cartofi
  • 1 lingura de vegeta/piper/ghimbir/
  • 2 linguri de praf de bors magic
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat:

Varza se da pe razatoarea mare, se pune intr-un castron mare, punem putina sare si stoarcem zeama care se lasa. Se muta intr-un alt castron si se presara praf de ghimbir deasupra.

Ciolanul il punem la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si putin piper.

Ceapa se toaca marunt, telina se da pe razatoare, morcovul se taie feliute subtiri, iar pastarnacul feliute. Se pun la calit in ulei de masline.

Dupa circa 45 minute legumele calite, impreuna cu cartofii taiati cuburi si varza se adauga in oala peste ciolan.

Se lasa la foc mic sa fiarba.

Cand e aproape gata ,adaugam condimentele,iar intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana si praful de bors.Se pun 2-3 polonice de zeama fierbinte,amestecand continuu.La fel se procedeaza si cand se pune in oala,se amesteca continuu.

Se serveste cu patrunjel tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (50)

sebirizescu 1

23.12.2013, 00:42

foarte buna

Bya Ralu 1

23.04.2014, 15:32

simonacallas 1

01.05.2014, 19:38

Ce bine arata si ce culori frumoase are

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]