Chiftelute picante la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2013 | 5609 vizualizari

 

m-am saturat sa folosesc tigaia,am incercat o varianta mai sanatoasa de preparare a chiftelutelor. Rezultatul? Sunt grozave, merita incercate!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata (porc)
  • 4 cartofi potriviti (rasi pe razatoarea mica)
  • 2 oua
  • 5 catei de usturoi tocati
  • un varf de lingurita fulgi de chili
  • sare dupa gust
  • putin cimbru uscat
  • 100 g pesmet alb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute picante la cuptor:

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea mica.

Preparam compozitia de chiftele amestecand toate ingredientele mai putin pesmetul.

Formam in mana chiftelute de marimea dorita, le trecem prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt  (au tendinta de a se usca usor in timpul coacerii,asa ca amestecul trebuie sa fie destul de moale)

Le dam la cuptor la temperatura medie (150grade) pentru 45 minute,avand grija sa le intoarcem pe ambele parti.

 

TIPS-URI

1

noi am servit aceste chiftelute cu paste si sos de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute picante la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute crocante la cuptor