Chiftelute marinate

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 5 Mai 2010 | 9000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 500 g carne porc
  • 1 ceapa
  • un cartof ras
  • 1 ou
  • o legatura patrunjel
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • sare,piper
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • o cana sos de rosii
  • o cana supa de carne sau apa
  • frunze de dafin
  • ulei
  • piper boabe
  • o lingura otet
  • 1 legatura patrunjel
  • 1-2 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Carnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga peste carnea tocata.Se mai adauga oul, patrunjelul si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bine.Se formeaza chiftelute care se trec prin faina si apoi se prajesc in ulei incins. Cand sunt bine rumenite se scot si se pun intr-un vas acoperit ca sa stea calde.

Separat se face sosul :se caleste ceapa in putin ulei, se adauga sosul de rosii , supa de carne sau apa , foaia de dafin , boabele de piper, sarea si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa sosul.Spre final se adauga verdeata , usturoiul taiat felii si o lingura de otet( da savoare sosului).Se adauga si chiftelutele in sos si se da la cuptor pentru circa 10 min.

Se servesc calde alaturi de piure de cartofi, pilaf sau alte garnituri.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului