Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta

de Miha in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2011 | 28704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 1 piept de pui
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • sare si piper
  • oregano
  • Pentru "patul de mamaliga"
  • mamaliga
  • 50 g telemea
  • 50 g unt
  • 50 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta:

Chiftelute:

Cartoful se da pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se stoarce de zeama. Se amesteca pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam.

Cu mainile umede formam chiftelutele,apoi pe punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.

Sucul de rosii il amestecam cu ceapa tocata si usturoiul pisat.  Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Turnam amestecul peste chiftelute. Daca mai este necesar adaugam si putina apa, atat cat chiftelutele sa fie acoperite.

Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si chiftelutele sunt bine rumenite.

Intre timp pregatim mamaliga, pe care o amestecam cu untul si telemeaua rasa. Intindem mamaliga intr-o tava de tarta, in strat gros. Ungem cu sosul de la chiftelute, punem chiftelutele din loc in loc ( daca tava va fi mai mica vor veni una langa alta :)) ) si presaram cu cascavalul ras.

Dam din nou tava la cuptor pentru cateva minute pana se topeste cascavalul si se aureste.

Se portioneaza si se servesete cald. Bun bunut! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 13:01

arata minunat

micsamariana 1

23.03.2014, 10:59

arata super dar gustul cred ca te lasa pe spate de bun mmm...

reisnaor_2006 1

02.10.2014, 16:02

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zahluc - salata de vinete tunisiana