Chiftelute de legume

de dakris in Aperitive / Garnituri, 22 Aug 2012 | 22427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare, piper
  • patrunjel
  • pesmet
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de legume:

Dovlecelul, se decojeste, se spala, se razuieste prin ochiurile mari ale razatorii, se sareaza si se pune intr-o strecuratoare la scurs cca 30 min.

Cartofii si morcovii decojiti se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert. Cand s-au fiert pe jumatate se scurg si se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit cartofii si morcovii se razuiesc prin ochiurile mari ale razatorii, peste acestia se pune si dovlecelul scurs, oul, sarea, piperul, patrunjelul tocat, se amesteca bine, apoi se incorporeaza faina. Se modeleaza compozitia in forma dorita, strangand-o bine in palme, apoi se tavaleste prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pana capata cu culoare rumena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa si economica de chiftelute de legume