Chiftelute de dovlecei albi cu carne si carne de pui prajita

de maxion in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2011 | 7665 vizualizari

 

de mult caut pe aici in italia unde locuiesc dovlecei albi si ma gandeam mai tot timpul la chiftelute de dovleceii

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei albi
  • 350 gr carne tocata mixta (vita+porc)
  • 200 gr branza feta greceasca
  • 4 oua
  • 100 gr de faina alba
  • condimente (vegeta piper si mirodenii romanesti)
  • sare (decat daca este nevoie)
  • 7-8 catei de usturoi
  • o legatura ciapa verde
  • o legatura marar verde (eu nu am avut am pus uscat)
  • ulei pentru prajit
  • 2 pulpe de pui dezosate
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei albi cu carne si carne de pui prajita:

Curatam dovleceii de coaja si ii razuim pe razatoarea mare. Tocam ceapa si mararul marunt si amestecam totul cu branza rasa, ouale, cateii de usturoi zdrobiti si faina. Condimentam si sa nu uitam intre timp punem uleiul la incins intr-o tigaie mai mare. Incepem sa formam chiftelutele cu o lingura de lemn si le punem la prajit in uleiul incins.

Sa nu uitam de carnea de pui. Dupa ce am dezosat-o  o portionam si o condimentam. Pregatim separat o craticioara cu putin ulei la incins, adaugam carnea si un pahar de apa (dupa preferinta vin alb). Lasam totul sa se inabuse sub capac si dupa ce s-a evaporat lichidul o prajim pana devine aurie. Punem pe farfurii si chiftelute si bucati de carne prajita, asezonam dupa gust cu ketchup, mustar sau hrean.

Va urez pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei albi cu carne si carne de pui prajita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]