Chiftele in aluat de bere

de Rocsi in Curcan, 13 Noi 2012 | 4763 vizualizari

 

Cred ca chiftelutele sunt cam pe placul tuturor.Desi ne plac asa mult, prajite in ulei stim ca sunt nocive pentru organismul nostru.Acum insa putem gasi alternative sa le gatim in alte moduri sa fie cat mai sanatoase si sa nu trebuiasca sa renuntam la ele.Va aduc asadar o reteta ce este foarte buna, sanatoasa, ce poate fi servita acasa in orice moment al zilei sau pot fi luate si la pachet.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 15 gr drojdie
  • 125 ml bere
  • un varf lingurita de sare
  • Pentru chiftele:
  • 300 gr carne tocata de curcan cu vita
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cartof mic
  • 2 feliute de paine
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • 1/2 lingurita marar uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat de bere:

Prima data pregatim chiftelutele: Ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt. Usturoiul il curatam si il pisam. Cartoful il curatam de coaja, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Painea o inmuiem in apa apoi o stoarcem bine. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Intr-un bol punem carnea tocata, toate ingredientele pregatite mai sus, oul, sare si piper dupa gust si mararul uscat. Incorporam bine toata compozitia, apoi formam 8 chiftelute potrivite ca marime.

Aluatul: Punem faina int-un bol. Drojdia o frecam cu o lingurita zahar si o adaugam in faina. Punem si uleiul, sarea si berea. Framantam bine aluatul pana devine nelipicios si usor de modelat. Il impartim in 8 bile egale. Intindem fiecare bila cu sucitorul si punem in mijloc cate o chifteluta.
Impaturim intai lateralele, apoi venim cu aluatul din fata si de jos pana acoperim intreaga chiftea ( vezi poza).

Ungem un vas de ceramica cu unt si punem chiftele imbracate acolo. Le lasam 15-20 la loc cald, apoi le introducem in cuptorul incins. Temperatura trebuie sa fie potrivita. Le lasam la copt pana prind o crusta usor rumena, cam 35-40 de minute maxim. Le scoatem din cuptor si le lasam doar putin la racorit apoi putem servi.

Sunt minunate simple, langa un pahar de lapte sau cu o salata. Sa aveti pofta...

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Rocsi 1

19.11.2012, 19:26

Si pentru noi sunt foarte bune

simona72 1

02.02.2013, 11:43

imi place ideea cu chiftelele in aluat, se pot lua si la pachet si nu faci numai miros de chiftele...super

Rocsi 1

02.02.2013, 12:13

Da Simona sunt foarte potrivite pentru luat la pachet!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de curcan cu tzatziki