Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume

de Merisor in Ton, 19 Apr 2019 | 4033 vizualizari

 

Sunt tare gustoase și ușoare aceste Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume și sunt fără ouă, tocmai bune de servit în zilele de post, cu dezlegare la pește!
Servite cu multă lămâie și pâine prăjită, sau cu niște sos iuțel - dulceață de ardei iuți, sunt chiar delicioase.
Se pot prepara și din altfel de pește, dar nouă ne place fileul de ton în ulei de floarea soarelui, sau ulei de măsline.

 

INGREDIENTE

  • 600 g file de ton în ulei de măsline
  • 4 cartofi mici
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapă mică
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • 100 g pesmet
  • 50 g susan
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume:

Spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare. Desfacem conservele de ton și punem conținutul la scurs, într-o sită. Spălăm pătrunjelul verde și îl tocăm mărunt. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Scurgem ciupercile de lichid și le tocăm mai mărunt. Punem într-un bol pesmetul și în altul semințele de susan. Cartofii și morcovul nu se fierb definitiv ci cam pentru 3/4 din timpul normal. Curățăm cartofii după ce s-au fiert și răcit și îi dăm pe răzătoarea mare. Dăm pe răzătoare și morcovul și îl adăugăm peste cartofi. Urmărim ca fileul de ton să rămână ușor uns cu ulei, pentru a nu ieși chiftelele prea uscate, ci mai suculente. Amestecăm într-un vas încăpător, toate ingredientele pregătite pentru Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume. Le asezonăm, după gust, cu sare, piper și zeamă de lămâie. Luăm câte o lingură cu vârf din amestecul rezultat și formăm chiftelele pe care le așezăm în forme de brioșe, de silicon și le presăm ușor. O parte din chiftele le-am trecut prin pesmet, o parte prin susan, iar o parte le-am lăsat simple. Dăm formele de brioșe cu chiftelele în ele, la cuptor, pentru 15-20 de minute, la 180 de grade, sau până când chiftelele se rumenesc ușor. Nu trebuie să le coacem mult, deoarece ingredientele sunt deja preparate și riscăm să le uscăm. Le lăsăm mai suculente că sunt mai gustoase. Lăsăm chiftelele să se tempereze în formele de brioșe, apoi le răsturnăm pe platou. Nu le scoatem imediat că se vor rupe. Sunt foarte gustoase în toate cele trei combinații!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ton in Bento