Chiftele de dovlecei

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2011 | 6532 vizualizari

 

Chiftelele de dovlecei sunt crocante, simple si foarte bune :)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • cas sau branza de burduf
  • 4 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • nucsoara
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

Mod de preparare pentru Chiftele de dovlecei

Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem putina sare si il lasam sa stea 10 minute sa-si lase apa.

Stoarcem bine dovlecelul si adaugam oul, usturoiul pisat si condimentele. Amestecam pana se omogenizeaza apoi adaugam cas ras sau branza de burduf (se poate insa si fara branza). Cantitatea de branza se pune in functie de preferinte.

Adaugam 4 linguri de faina si 3 linguri de pesmet si omogenizam. Adaugam pesmet pana cand obtinem o compozitie legata, din care putem sa modelam chiftele.

Cu mainile ude modelam chiftele pe care le plonjam in ulei incins. Prajim chiftelele pe ambele parti iar apoi le scoatem pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Chiftelele de dovlecei se pot servi atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]