Chifle pufoase

de dantes in Piine, 22 Apr 2021 | 3141 vizualizari

 

Chifle pufoase si gustoase

 

INGREDIENTE

  • Pentru pep
  • 20 gr Faina alba de grau
  • 60 gr lapte
  • 30 gr apa
  • Pentru coca
  • 120 ml lapte
  • 10 gr drojdie uscata
  • 320 gr Faina alba de grau
  • 35 gr zahar alb
  • 40 gr unt
  • 2 buc Oua de gaina
  • 1 lingurita sare
  • Pentru glazura
  • 1 buc ou
  • 1 lingura lapte
  • 10 gr susan alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Pentru pep se amesteca toate ingredientele si se fierb amestecand in continuu pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cantitatile sunt cantarite in grame.

Pentru coca amestecam laptele caldut cu drojdia uscata si se lasa sa creasca putin,se amesteca cu faina,zaharul,sarea,un ou intreg si un galbenus.

Se framanta toata compozitia de mai sus adaugand pepul racit si untul la temperatura camerei circa 10 minute si se lasa la dospit 30 minute,daca aveti o masina de facut paine va usureaza munca si reduce timpul de preparare

Dupa ce aluatul a dospit se cantareste si se imparte in 6 bucati care se modeleaza dandui forma de chifle.Se bate un ou cu putin lapte si se ung chiflele cu o pensula si se presara deasupra putin susan.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se asaza chiflele si se coc la 190 grade circa 20 minute pana devin auri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite