Chifle cu lapte

de jolygina in Piine, 28 Mar 2013 | 4331 vizualizari

 

am tot vazut prin magazine paine cu lapte si am zis sa incerc si eu ,sunt foarte multumita de rezultat

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • faina cat cuprinde (500g)
  • un galbenus de ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte:

Punem laptele la incalzit ,il amestecam cu drojdia  lingurita de sare si zahar pana se topesc toate ,apoi adaugam treptat in ploaie faina pana obtinem coca dorita ,la sfarsit adaugam uleiul si mai framantam coca vreo 10 minute pana se incorporeaza bine uleiul .

Punem coca la dospit intr-un loc calduros timp de 30-40 de minute ,apoi o impartim in 9 bucati egale si formam bilute ,le asezam intr-o tava unsa cu ulei si le mai lasam timp de 10 minute in timp ce lasam cuptorul sa se incalzeasca .

Inainte de a le  baga la cuptor le ungem cu galbenusul amestecat ,le bagam la cuptor timp de 30-40 de min .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (18)

andreiioanamihaela 1

29.03.2013, 01:48

imi aduc aminte ca asa ne facea mamaia cand eram mici! si era asa de buna incat nu mai apuca sa se raceasca!

jolygina 1

29.03.2013, 18:57

da sunt foarte bune

Dana_Retetegg 1

01.05.2013, 14:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]