Cheesecake - New York Style

de iqphantom in Prajituri, 31 Ian 2013 | 13850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr biscuiti integrali
  • 100 gr unt topit
  • Optional :
  • 2 lingurite de zahar brun
  • Umplutura:
  • 450 gr branza de vaci
  • 500 gr smantana fermentata
  • 200 gr zahar ( poti pune mai mult daca iti place mai dulce)
  • 2 linguri de zahar vanilat sau 1 fiola de esenta
  • 3 oua mari sau 4 mici
  • Glazura:
  • 500 gr smantana fermentata
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake - New York Style:

Biscuitii macinati grosier sau zdrobiti se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se tapeteaza o forma de tort ( 30 cm) pe fund si laterale lasand o margine inalta. Forma se introduce in frigider.

Se aprinde focul in cuptor ( treapta 1 cuptor cu gaz sau variantele adiancente acestei temperaturi in cazul altor tipuri de cuptoare)

Ingredientele pentru umplutura se pun in bolul de mixer si se mixeaza la viteza mica 3 minute, dupa care la viteza mare 5 minute. Rezultatul e o crema fluida de consistenta unei smantani groase. Amestecul se toarna in forma tapetata cu biscuiti si se introduce in cuptor. Se coace 30 -35 de minute (depinde de temperatura cuptorului) sau pana umplutura e ferma pe margine dar se misca in mijloc.

Ingredientele pentru glazura se mixeaza pana la omogenizare. Se scoate tarta din cuptor si se distribuie pe suprafata tartei in cerc de la margine spre mijloc ( astfel se evita scufundarea glazurii in crema). Se reintroduce in cuptor pentru inca 5 minute.

 

 

TIPS-URI

1

Tarta se scoate din forma cand e rece altfel se risca ruperea blatului si craparea suprafetei.

2

Se raceste 2-3 ore in frigider ( sau mai mult daca nu sunt pofticiosi care sa o incerce).

3

Se poate servi cu sos de fructe, dar noua ne place asa cum e.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake - New York Style" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]