Cheesecake fara coacere cu caise

de simona72 in Mancare copii, 23 Iul 2019 | 3454 vizualizari

 

Aceasta varianta de vara, simpla si acesibila pentru toata lumea. Folositi fructele preferate sau pe cele care le aveti ramase prin frigider.
"Meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 120 gr biscuiti cu ovaz
  • 50 gr biscuiti fragezi cu matcha si migdale (optional)
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri lapte
  • Pentru crema:
  • 250 gr crema de branza
  • 100 gr zahar alb
  • 4 caise bine coapte
  • 1 plic Agar Agar(5 gr)+50 ml apa
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru jeleul de deasupra:
  • 2 caise taiate marunt+2 linguri Din Agar agar-ul folosit la umplutura
  • 2 linguri zahar alb
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake fara coacere cu caise:

Pentru crusta de biscuiti: biscuitii cu macha si migdale eu i-am avut facuti de aproximativ o saptamana. I-am amestecat cu biscuitii de ovaz doar pentru aroma. Nu este necesar sa-i folositi.

Rupeti biscuitii si ii puneti intr-un robot. Dati cateva pulsatii pana biscuitii se zdrobesc. Se adauga untul topit, laptele si se amesteca. Se pune amestecul intr-o tava cu inel detasabil(18cm), unsa baza cu putin unt sau ulei. Se niveleaza cu lingura intr-un start uniform. Se da la rece pana este gata umplutura.

Pentru crema: fructele se taie in doua, se scot samburii. Se pun intr-un blender si se face un piure fin din fructe. Se pun fructele intr-o craticioara, se adauga zaharul si se pun pe flacara mica a aragazului. Se lasa 5 minute dupa ce compozitia a inceput sa fiarba. Agar agar-ul se pune la hidratat in apa pentru 5 minute. Dupa hidratare se pune in craticioara in care fierbe piureul de caise. Se mai lasa pe foc alte 5 minute si se amesteca constant in craticioara sa nu se prinda de fundul vasului. Lucram la flacara cea mai mica a aragazului. Se lasa sa se tempereze compozitia pana devine calduta. Oprim 2-3 linguri din piure pentru jeleul care vine pus deasupra.

Crema de branza se amesteca cu un tel tip para. De data asta nu am folosit o branza de vaci asa cum fac atunci cand fac un cheesecake copt. Am folosit o crema foarte fina de crema de branza (se gaseste la Kaufland).

Frisca se mixeaza pana capata consistenta. Se amesteca frisca batuta cu crema de branza. Se adauga piureul de fructe, se amesteca cu telul pana ingredientele sunt incorporate. Se pune crema peste crusta scoasa din frigider. Se da tava cu cheesecake la frigider pentru 30 minute.

Pentru jeleu: cele 2 caise se taie cubulete cu cutitul. Se amesteca cu cele 2-3 linguri oprite dinainte de la piure. Se adauga 1-2 linguri zahar si 2 linguri apa. Se amesteca pana zaharul este dizolvat. Se pune jeleul peste cheesecake si se distribuie uniform cu o lingura. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Se portioneaza si se serveste cu cei dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake fara coacere cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata calita cu bulion