Cheesecake cu brânză Ricotta

de Zamfira in Dulciuri, 30 Iul 2016 | 4512 vizualizari

 

Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia, se aseamănă cu urda produsă în România, cu deosebirea că aceasta se fabrică din zerul rămas de la fabricarea cașului.
Încercăm o nouă reţetă? Vă propun un cheesecake ce are la bază ricotta, iar fructul ce-i va domina gustul …. căpşuna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ricotta
  • 250 ml frişcă naturală
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 50 g zahăr pudră
  • 400 ml iaurt greces de afine
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 700 g căpşuni proapete parfumate
  • 1,5 pachete de pişcoturi
  • 2 esenţe de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu brânză Ricotta:

Batem frişca naturală şi o lăsăm la rece în frigider. 

Omogenizăm ricotta cu zahărul pudră, iaurtul de fructe.

Spălăm şi scurgem de apă căşunile.Mărunţim jumătate din căpşuni pentru a le omogeniza în cremă, cealaltă jumătate de căpşuni le tăiem doar în două, ele vor servi la ornat pe lateral şi deasupra cheesecake-ului.

Adăugăm în crema de ricotta cele două pliculeţe de gelatină, conform instrucţiunilor de pe plic, adăugăm frişca şi căpşunile mărunţite.Într-o tavă de tort cu margine detaşabilă vom aşeza pişcoturile şi le vom stropi cu cele 2 esenţe de rom amestecate cu 30 ml apă.

Aşezăm jumătăţile de căpşuni pe marginea tăvii, punem crema şi nivelăm. Ornăm deasupra cu căpşunile rămase.

Timp de aştepare 6-7 ore, la rece în frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu brânză Ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]