Cheesecake cu afine

de Zamfira in Torturi, 2 Feb 2013 | 11704 vizualizari

 

Un desert atat de bun, atat de proaspat, nu am cuvinte suficiente sa va descriu aceasta minunatie. Suntem in februarie si avem un desert cu afine? Da, fructele sunt de la congelator, o modalitate foarte buna de a pastra fructele peste iarna. Va recomand acest tort cu branza si afine, un adevarat desert usor si sanatos care alinta, mangaie si bucura papilele gustative!!! Cu drag!!!

 

INGREDIENTE

  • 13-15 buc. piscoturi
  • 600 - 800 g afine
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 250 g iaurt de fructe (fructe de padure)
  • 5 linguri zahar pudra
  • 250 ml frisca
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 pliculet jeleu
  • pentru insiropare: suc de afine, fructe de padure, compot sau afinata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu afine:

Spalam si curatam afinele (de frunzulite, coji, etc.) si le lasam la scurs. In cazul afinelor inghetate, vom lasa fructele intr-o strecuratoare  pentru a elimina apa si sucul in exces.

Pregatirea cremei de branza: omogenizam branza de vaci (scursa de zer) cu zahar pudra si iaurtul de fructe. Adaugam 2 pliculete de gelatina (pregatite dupa retetea de pe ambalaj) si frisca batuta tare. In final adaugam jumatate din cantitatea de afine, omogenizam totul cu grija, miscari de jos in sus pentru a nu distruge fructele foarte mult.

Pregatim o tava cu margine detasabila. Piscoturile le vom inmuia in suc de fructe, compot sau afinata (doar pentru adulti:D). 

Deasupra piscoturilor asezate in tava, punem toata cantitatea de crema, deasupra afinele ramase si jeleul (incolor) pregatit dupa reteta de pe ambalaj.

Lasam tortul de branza la rece, minim 6-8 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (22)

diana_k 1

02.02.2013, 20:21

ce bunatate, imi plac afinele

Merisor 1

02.02.2013, 21:54

Zamfira 1

03.02.2013, 13:44

va multumesc!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]