Chec din albusuri (2)

de La Ancuta in Prajituri, 17 Ian 2011 | 5829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuci taiate marunt
  • 50 g stafide
  • 50 g unt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri (2):

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.

Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor.

Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in spuma.

La final adaugam nucile si stafidele taiate marunt. Amestecam usor pana se incorporeaza.

Turnam aluatul in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Se testeaza cu scobitoarea.

Scoatem checul din tava, desprindem hartia si lasam la racit pe un gratar.

Dupa ce s-a racorit il pudram cu zahar.

 

 

TIPS-URI

1

eu am folosit doar 6 albusuri (atatea mi-au ramas) si astfel am micsorat putin toate cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

La Ancuta 1

18.01.2011, 16:09

Mirela, Lilk, Lacrimioara si va multumesc

kamy 1

20.01.2011, 18:45

Martik 1

24.01.2011, 17:16

Am incercat sa fac si astazi! Sotul meu a ramas incintat!Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada