Chec cu pere caramelizate

de oanapl in Prajituri, 18 Ian 2017 | 4240 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru pere caramelizate:
  • 75 gr zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 pere
  • 1 lingura suc de lamaie 
  • Pentru chec:
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 75 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri lapte
  • extract de vanilie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere caramelizate:

Pui zaharul impreuna cu apa, pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie.
Cand zaharul e lichid si caramelizat, adaugi perele si amesteci cu grija. Caramelul se va intari putin, insa il lasi pe foc inca 5-7 minute, pentru a se fluidiza si a inmuia perele. 
Pentru chec, amesteci faina cu praful de copt si sarea.
Untul il mixezi cu zaharul pudra pana cand devine cremos si pufos. Adaugi un ou si o lingura de faina (pentru a nu se taia compozitia). Mixezi bine pana la omogenizare. Procedezi in acest fel, cu fiecare ou. 

Adaugi faina si alternezi cu laptele caldut si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia. La final pui perele caramelizate si extractul de vanilie. Omogenizezi foarte putin pentru a nu strivi toate perele.

Torni compozitia in tava unsa cu unt si o introduci in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru circa 50-60 de minute, pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

 Lasi checul la racit pe un gratar si apoi il servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

ieri la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

ieri la 13:55

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]